Klassiek

PODCAST: Gemiste Sterren

  1. Klassiekchevron right
  2. PODCAST: Gemiste Sterren

In de zesdelige podcastserie Gemiste Sterren gaan presentator Floris Kortie (bekend van Podium Witteman) en Orville Breeveld (klassieke muziekkenner) op zoek naar onterecht vergeten zwarte componisten binnen de klassieke muziek.

Waarom heeft men nauwelijks van hen gehoord? Zouden zij niet een plek verdienen tussen de bekende namen als Mahler en Stravinksy op het balkon van Het Concertgebouw? Deze vragen legt Floris elke aflevering voor aan verschillende gasten zoals dirigent Kevin John Edusei en pianiste Djuwa Mroivili. Ook Concertgebouwdirecteur Simon Reinink mag de vraag beantwoorden of hij het niet tijd vindt voor een nieuwe naam in de componistengalerij van Het Concertgebouw. De podcast ‘Gemiste Sterren’ is vanaf 6 mei te beluisteren via nporadio4.nl en in je favoriete podcast-app.

Gemiste Sterren is een initiatief van Het Concertgebouw & 24classics, geproduceerd door 24classics & de NTR

Aflevering 2: Florence Price

#2 - Florence Price

In deze aflevering gaat het over de Afro-Amerikaanse componiste Florence Price (1887 - 1953).

Aflevering 1: Chevalier de Saint George

#1 - Chevalier de Saint George

Orville Breeveld en Floris Kortie duiken in het verhaal achter de Franse componist Joseph Boulonge, beter bekend als Chevalier de Saint George (1745 - 1799). Met bijdragen van violist Julia Philippens en Paul Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie