Klassiek viert de zomer

Klassiek viert de zomer met Celia García-García

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek viert de zomer met Celia García-García

In de zomer verleggen we onze grenzen. Ook muzikanten trekken eropuit, op zoek naar inspiratie en muzikaal avontuur. In deze allerlaatste aflevering ontmoet presentator Floris Kortie pianiste Celia García-García. Zij is dol op de volksdans tarantella, maar zoekt nog naar de echte Italiaanse gusto.

Celesta
Celia García-García komt van origine uit het noorden van Spanje, maar woont al jaren in Rotterdam. Ze speelt bij de grootste orkesten van ons land piano en celesta, een soort piano die klinkt als een magisch klokkenspel. Ook maakt ze deel uit van verschillende kamerensembles en vormt ze de helft van het komische muziekduo Rabbits at Top Speed.

Caribisch
Celia is gefascineerd door de tarantella, een van oorsprong Zuid-Italiaanse volksdans en speelt Rossini's Tarantella al lang, maar ook Chopin, Schubert en Stravinsky schreven stukken die zijn gebaseerd op deze wilde dans. Om de tarantella goed in de vingers te krijgen, krijgt Celia een mediterrane masterclass van de Siciliaanse musicus Vincenzo Castellana. Hij ontsluit voor Celia de geheimen van deze uitbundige dans, van de muzikale aspecten tot de bijzondere ontstaansgeschiedenis. Niet geschikt voor mensen die bang zijn voor spinnen!


Klassiek viert de zomer
In Klassiek viert de zomer volgen we tien super getalenteerde musici in hun fascinatie voor een andere muzikale wereld. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen gaan deze jonge avontuurlijke musici op zoek naar de oorsprong van hun favoriete muziek. Zo duikt o.a. een jonge operazangeres in de zwarte roots van George Gershwins muziek en zingt zij samen met een gospelkoor het geliefde Summertime. Klassiek viert de zomer bekijk je van 16 juli t/m 17 augustus, iedere maandag en vrijdag om 22.35 uur op NPO 2. Aansluitend zie je op NPO 2 extra (themakanaal) optredens of documentaires uit de betreffende muziekstijl.

Ster advertentie
Ster advertentie