Klassiek viert de zomer

Klassiek viert de zomer met Laetitia Gerards

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek viert de zomer met Laetitia Gerards

In de zomer verleggen we onze grenzen. Ook muzikanten trekken eropuit, op zoek naar inspiratie en muzikaal avontuur. In deze aflevering ontmoet presentator Floris Kortie sopraan Laetitia Gerards (1993). Zij heeft de grote wens een keer te zingen met een gospelkoor. Deze uitdaging wordt werkelijkheid door de muzikale ontmoeting met het ZO! Gospel Choir.

Verdi en Bernstein
Als kind speelde Laetitia cello, maar tijdens de opleiding bleek al snel dat haar hart lag bij zingen en acteren. Ze zong en speelde de sterren van de hemel als Maria in Bernsteins musical West Side Story (125 jaar Concertgebouw), maar vertolkt met evenveel passie operarollen als Page in Verdi’s Rigoletto. De jonge zangeres staat op grote podia in binnen- en buitenland.

Kerkkoor
In haar vrije tijd luistert Laetitia graag naar grote jazzzangeressen als Ella Fitzgerald, Nina Simone en Billie Holiday: zangeressen die hun ervaring vaak opdeden bij het kerkkoor (gospelkoren). Dit in tegenstelling tot Laetitia, die klassieke zang studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. In deze uitzending gaat ze de uitdaging aan om met het ZO! Gospel Choir te zingen. Dit koor heeft haar roots in Amsterdam Zuid Oost en is bekend van diverse televisieoptredens. Regelmatig begeleiden ze sterren als Whoopi Goldberg, Shirma Rouse en Oleta Adams. Laetitia en het ZO! Gospel Choir ontmoeten elkaar in de Idyllische Schellingwouderkerk waar ze samen het gospelnummer 'Better Days' zingen.


Klassiek viert de zomer
In Klassiek viert de zomer volgen we tien super getalenteerde musici in hun fascinatie voor een andere muzikale wereld. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen gaan deze jonge avontuurlijke musici op zoek naar de oorsprong van hun favoriete muziek. Zo duikt o.a. een jonge operazangeres in de zwarte roots van George Gershwins muziek en zingt zij samen met een gospelkoor het geliefde Summertime. Klassiek viert de zomer bekijk je van 16 juli t/m 17 augustus, iedere maandag en vrijdag om 22.35 uur op NPO 2. Aansluitend zie je op NPO 2 extra (themakanaal) optredens of documentaires uit de betreffende muziekstijl.

Ster advertentie
Ster advertentie