Klassiek viert de zomer

Klassiek viert de zomer met Emma van der Schalie

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek viert de zomer met Emma van der Schalie

In de zomer verleggen we onze grenzen. Ook muzikanten trekken eropuit, op zoek naar inspiratie en muzikaal avontuur.

Tango op de pier
In deze aflevering ontmoet presentator Floris Kortie violiste Emma van der Schalie in de tangohoofdstad van Nederland: Rotterdam. Voor haar komt een langgekoesterde wens uit: zij speelt straks live meeslepende tangomuziek voor maar liefst 100 dansers, buiten op de pier bij Hotel New York.

Piazzolla
Van der Schalie heeft een grenzeloze honger naar muziek. Met haar strijkersensemble Fuse, tevens huisband van Podium Witteman, speelt en bewerkt ze alle muziek die ze mooi vindt. Van Bach tot Bernstein, van Zappa tot aan de Argentijnse tango van Astor Piazzolla, een van haar favorieten. Zo speelt ze graag Piazzolla’s ‘Zomer’ (uit de Vier Seizoenen) op het concertpodium. Maar hoe speel je als 100 man op jouw muziek dansen? En welk stuk van Piazzolla leent zich daar het best voor? Samen met tangospecialisten van het Codarts bereidt ze zich voor op het spetterende optreden op de pier.


Klassiek viert de zomer
In Klassiek viert de zomer volgen we tien super getalenteerde musici in hun fascinatie voor een andere muzikale wereld. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen gaan deze jonge avontuurlijke musici op zoek naar de oorsprong van hun favoriete muziek. Zo duikt o.a. een jonge operazangeres in de zwarte roots van George Gershwins muziek en zingt zij samen met een gospelkoor het geliefde Summertime. Klassiek viert de zomer bekijk je van 16 juli t/m 17 augustus, iedere maandag en vrijdag om 22.35 uur op NPO 2. Aansluitend zie je op NPO 2 extra (themakanaal) optredens of documentaires uit de betreffende muziekstijl.

Ster advertentie
Ster advertentie