Kerstconcerten

Duitse kerstliederen door het Windsbacher Knabenchor

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Duitse kerstliederen door het Windsbacher Knabenchor

De jongens van het Windsbacher Knabenchor zongen kerstliederen van onder meer Hirsch, Raphael en Susato tijdens het Zondagochtend Concert van 20 december 2015 in Het Concertgebouw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duitse kerstklassiekers

Kerstmis is in Duitsland traditioneel hét feest van het jaar. En daar hoort van oudsher de mooiste muziek bij. Het Windsbacher Knabenchor brengt een breed repertoire dat begint in de zestiende eeuw. Polyfone stukken van Eccard, volksliederen, Grubers beroemde Stille nacht: allemaal bezingen ze het kerstkind. Maar het koor maakt ook uitstapjes naar onder meer Benjamin Britten. Met Lux Aurumque brengt het Knabenchor Eric Whitacre’s beroemde YouTube-korenproject tot leven.

Windsbacher Knabenchor

Zo’n zeventig stemmen die klinken als klokken, dat is het Windsbacher Knabenchor. Kleine en iets grotere jongens die wonen, leren en vooral zingen op een Beiers muziekinternaat. Elk jaar reizen ze de wereld over naar de grote concertzalen. Dit keer wordt het Windsbacher Knabenchor versterkt door het Modern Slide Quartett. Sfeervolle kerstliederen met een warm koperaccent.

Ster advertentie
Ster advertentie