Kerstconcerten

The Choir of St. John's College, Cambridge

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. The Choir of St. John's College, Cambridge

‘Tis the season to be jolly! Hoe kan dat beter dan met de lievelings-kerstliederen van The Choir of St. John’s College, Cambridge? Het koor brengt carols uit meer dan vijf eeuwen. Van O Come All Ye Faithful tot Taveners geliefde The Lamb.Zondagochtend Concert | 17 december 2018

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Brits Kerstconcert

Een speciaal voor het koor geschreven hymne is er van James Burton, die zelf ook ooit zong bij St. John's. Je hoort de roerende Quatre motets pour le temps de Noël van Poulenc. Hierin vertelt hij het hele kerstverhaal, van de goede tijding tot de herders en wijzen. Van Vaughan Williams klinkt de bijzondere Fantasia on Christmas Carols, waarin hij eeuwenoude melodieën verwerkte.

The Choir of St. John’s College, Cambridge

Sinds 1670 zingt The Choir of St John’s College dagelijks in hun kapel te Cambridge. Daarnaast verzorgt het jongenskoor een wekelijkse webcast én toert het over de wereld. Het koor, bestaand uit jongenssopranen en iets volwassener tenors en bassen, heeft een lange kersttraditie. Natuurlijk zingt het Silent Night, maar ook hoor je werken van Chilcott en Swayne. Organist Glen Dempsey soleert in Bachs In dulci jubilo op basis van een veertiende-eeuws kerstlied. Ding Dong! Merrily on High!

Ster advertentie
Ster advertentie