Kerstconcerten

Kerstmuziek in de studio - maandag 21 december: Amir Swaab, Hadewych van Gent en Sietse van Gorkom

foto: Arend Schotfoto: Arend Schot
  1. Klassiekchevron right
  2. Kerstmuziek in de studio - maandag 21 december: Amir Swaab, Hadewych van Gent en Sietse van Gorkom

Kom in de stemming voor kerst met feestelijke live muziek vanuit onze studio. Van maandag 21 t/m vrijdag 25 december 2020 hadden we iedere dag een huisensemble te gast!

Pianist Amir Swaab, cellist Hadewych van Gent en violist Sietse van Gorkom openen als eerste huisensemble de week. Improvisatie is hun ding - verwacht dus bekende kerstliedjes in een nieuw jasje!

Amir Swaab is pianist, accordeonist, tekstschrijver, componist, arrangeur: een alleskunner die graag improviseert, en zich deze dag op het kerstrepertoire stort.

Sietse van Gorkom is één van de weinige improviserende violisten van Nederland. Hij voelt zich thuis in vele muzikale genres, zoals pop, rock, hiphop, dance én klassieke muziek. Met zijn Red Limo Strijkkwartet was hij onderdeel van het orkest van Kyteman en werkt hij samen met artiesten als Janne Schra, Wende Snijders, Glen Hansard en Eddie Vedder.

Hadewych van Gent (1997) studeerde cello aan het Conservatorium van Amsterdam en deed o.a. podiumervaring op bij de Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek. Ze werkt ook als docent bij het Amsterdamse kinderkoor Nieuw Vocaal Amsterdam.

Bekijk en beluister hier de optredens terug:

Amir Swaab en Sietse van Gorkom bij De Ochtend van 4

White Christmas met Amir en Sietse in De Klassieken

Amir Swaab en Hadewych van Gent bij De Muziekfabriek

Have yourself a Merry Little Christmas in Maatwerk

Amir en Hadewych spelen The Christmas Song in Podium

Ster advertentie
Ster advertentie