Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht
AVROTROS

Mis niks van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

  1. Klassiekchevron right
  2. Mis niks van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

De top van de kamermuziekwereld is van woensdag 27 juni t/m zondag 1 juli te vinden in Utrecht, waar de vijftiende editie van het Kamermuziekfestival Utrecht plaatsvindt. NPO Radio 4 is erbij met de Muzieksalon van Hans Haffmans en natuurlijk zenden we de mooiste concerten uit in het Avondconcert.

Woensdag 27 juni
Bij Podium hoor je in de Muzieksalon van Hans Haffmans tussen 18.00 en 19.00 uur een voorproefje van het openingsconcert, met o.a. Harriet Krijgh, Candida Thompson en Simone Lamsma.

Donderdag 28 juni
Vandaag is Hans Haffmans te vinden in de fundatie van Renswoude, een monumentaal Roccoco pand in het hart van Utrecht. Er is muziek van aanstormend strijkkwartet Babylon en eigen werk van Remy van Kesteren.

Vrijdag 29 juni
In de Muzieksalon van Hans Haffmans vanaf 18.00 uur o.a. Bartok door Lucas en Arthur Jussen en slagwerkers Simone Rubino en Alexej Gerassimez. Het Signum Saxophone Quartet zet een stuk van Moessorgsky in een compleet andere context tijdens de familievoorstelling 'De boom en het oor'. Je hoort een deel hiervan in de uitzending.

Avondconcert komt vanaf 20 uur live vanuit TivoliVredenburg, waar Harriet Krijgh en haar muzikale vrienden Piazzolla's Vier Jaargetijden ten gehore brengen.

Zaterdag 30 juni
Bariton Benjamin Appl zingt Händel en blokfluististe Lucie Horsch speelt solo. Ook met muziek van Smetana door Harriet Krijgh en violist Emmanuel Tjeknavorian. Je hoort het om 18.00 uur bij Hans Haffmans.

Zondag 1 juli
Luister om 20 uur naar het slotconcert met werken van Sjostakovitsj en Mendelssohn én een kersverse compositie van Remy van Kesteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie