Interessant

Topstukken: Metamorphosis van Philip Glass

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. Topstukken: Metamorphosis van Philip Glass

Metamorphosis is een van de bekendste stukken van Philip Glass. Hij componeerde het in 1988 en baseerde het op het gelijknamige korte verhaal van Kafka.

Philip Glass studeerde op zijn negentiende jaar al wiskunde en filosofie aan de Universiteit van Chicago. Piano spelen deed hij in zijn vrije tijd. Na deze studie ging Glass naar de Juilliard School, en vanaf dat moment is Glass' naam synoniem met de minimalistische stijl. Zijn filmcomposities hebben hem een Golden Globe opgeleverd, alsmede drie Academy Award-nominaties.

Met zijn composities bereikt Glass een enorm groot publiek, en dat generatie op generatie. Niet alleen in de concertzalen; Glass componeert ook voor opera, film, theater en dans. Hij is een van de grote namen van het Amerikaanse minimalisme.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Metamorphosis & Kafka

Metamorphosis is een set van vijf variaties die in de loop van het hele werk evolueren tot een opzwepend laatste deel.

Metamorphosis is gebaseerd op Kafka's gelijknamige korte verhaal. Het gaat over een handelsreiziger, Gregor Samsa, die plotseling wakker wordt als een monsterlijk insect-achtig wezen en hoe hij en zijn ouders en zusje Grete hier vervolgens mee omgaan.

Beluister Metamorphosis gespeeld door Philip Glass zelf

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie