Inspiratie

Summertime volgens Sander Zwiep

  1. Klassiekchevron right
  2. Summertime volgens Sander Zwiep

Sander Zwiep, presentator van Voor de Dag en De Muziekfabriek:

"In een ver verleden (zo’n 10 jaar geleden) was ik student en woonde ik op kamers in een volksbuurtje in Utrecht. Een zolderkamer met hier en daar een lege wijnfles en een halflege pot pindakaas en het gedreun van de spoorlijn om de hoek. De toekomst leek me toen op het pad van uitvoerend musicus en songwriting te sturen. Af en toe nam ik wat op met een zangeres. We hielden allebei wel van wat jazzy voicings en blue notes en coverden met zangstem plus digitale piano heel wat popklassiekers op zo’n ‘laidback’ manier. Maar wat misschien wel het allerbest werkte, was Summertime.

Nauwelijks wist ik van Gershwin of Porgy and Bess (indierock was toen veel stoerder), maar de stem van Ella Fitzgerald was al wel tot onze adolescente hoofden doorgedrongen. Alleen al die drie openingsnoten... en dan zo’n zomers loom pianoakkoord eronder. Daarmee veranderde zelfs mijn gruizige studentenkot in een appartement in downtown Manhattan, ergens op een warme zomeravond. Awesome.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

KOM IN CONTACT MET ANDERE MUSICI

Wil jij in contact komen met andere musici en wil je op de hoogte blijven van alle handige speeltips? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je speeltips delen of je vragen stellen aan andere musici zodat jullie elkaar verder kunnen helpen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie