Hart & Ziel nieuws

Hart & Ziel op TV

  1. Klassiekchevron right
  2. Hart & Ziel op TV

Hart & Ziel kun je niet alleen horen op NPO Radio 4, maar ook zien op tv.

Op NPO 2 zie je dagelijks na Nieuwsuur (rond 22:35 uur) een portret van een gewone bijzondere klassiekemuziekliefhebber, die door Floris Kortie en Club Classique verrast wordt met een live optreden.

Maandag 14 oktober

Als 11-jarig jongetje krijgt cabaretier Nabil Aoulad Ayad (35 jaar) een abonnement op de Efteling. Elke dag is hij daar na schooltijd met zijn vriendjes te vinden. Daar komt hij voor het eerst in aanraking met klassieke muziek. Voor Nabil betekent de Danse Macabre van Saint-Saëns, dat gespeeld wordt in het Spookslot, de eerste stap naar zijn grote liefde voor klassieke muziek, die tot op heden voortduurt.

Bekijk de uitzending van 14 oktober

Dinsdag 15 oktober

Tandarts Iris de By (27 jaar) werd al meegenomen naar de opera toen ze een paar maanden oud was. Liefde voor opera is haar zogezegd met de paplepel ingegoten en dat is zo gebleven. In haar tandartsenpraktijk luistert ze de hele dag naar opera’s en in haar vrije tijd bezoekt ze vaak een mooie uitvoering. Haar favoriete opera is La Bohème van Puccini.

Bekijk de uitzending van 15 oktober

Woensdag 16 oktober

Actrice en zangeres Merol (27 jaar) speelde als kind mee in de opera Akhnaten van Philip Glass. Hier is haar liefde voor klassieke muziek en met name Philip Glass ontstaan. In haar eigen muziek spelen zelfspot en humor een grote rol en is minder plaats voor emotie. Bij het luisteren van klassieke muziek voelt ze die beperkingen niet en dat vindt ze heerlijk.

Bekijk de uitzending van 16 oktober

Donderdag 17 oktober

Portier Walther Brathwaite (58 jaar) ontmoette zijn vrouw Dorothee toen hij ging werken bij het Concertgebouw. Hun liefde groeide langzaam, maar gestaag en mondde tien jaar geleden uit in een prachtige huwelijksvoltrekking op het grote podium van het Concertgebouw. Het muziekstuk ‘The lark ascending’ van Vaughan Williams speelde een grote rol op deze dag en betekent tot op heden nog heel veel voor Walther en Dorothee.

Bekijk de uitzending van 17 oktober

Vrijdag 18 oktober

De voornaam van ‘stadsdichter van Amsterdam’ Gershwin Bonevacia (26 jaar) vindt zijn oorsprong bij zijn opa en oma op Curaçao. Zij draaiden de muziek van George Gershwin elke dag en ze vernoemden zelfs hun zoon naar de componist. Gershwin senior heeft zelf weinig met de muziek, hij houdt meer van reggae, maar op zijn zoon is de liefde voor de muziek van de Amerikaanse componist zeker overgeslagen.

Bekijk de uitzending van 18 oktober

De uitzendingen van Hart & Ziel op NPO 2 zijn hier na afloop terug te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie