Hart & Ziel nieuws

Over de Hart & Ziel Lijst

foto: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Over de Hart & Ziel Lijst

We gaan op zoek naar de 300 klassieke muziekstukken die de NPO Radio 4 luisteraars het meest raken, inspireren, ontroeren, energie geven, troosten of herinneringen tot leven brengen. Al deze 300 stukken vormen samen de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst, die we uitzenden van 14 tot en met 18 oktober 2019.

Uitzending Hart & Ziel Lijst op NPO Radio 4
Van 14 tot en met 18 oktober zenden we de NPO Radio 4 de Hart & Ziel Lijst live uit, dagelijks tussen 07.00 en 20.00 uur. In de programma’s laten de NPO Radio 4-presentatoren de 300 meest populaire muziekstukken horen.

Televisie
In het tv-programma Hart & Ziel gaat presentator Floris Kortie door het hele land op bezoek bij mensen met een persoonlijk verhaal bij één van de stukken uit de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. Al deze mensen hebben een bijzonder verhaal over een klassiek meesterwerk. Club Classique bezoekt deze mensen thuis of op hun werkplek om dat meesterwerk te spelen. De confrontatie van de hoofdpersonen met een ensemble dat hun lievelingsmuziek speelt, zorgt voor ontroerende momenten.

Hart & Ziel wordt van maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober uitgezonden op NPO 2 rond 22:35 uur, direct na Nieuwsuur.

Hart & Ziel Festival
Op vrijdag 18 oktober is TivoliVredenburg in Utrecht het podium voor het Hart & Ziel Festival, live te horen op NPO Radio 4. In de radio-uitzending wordt afgeteld naar de nummer 1 van de lijst. De hele dag door kun je concerten en lezingen bezoeken, en zijn er verschillende creatieve workshops.

Het Hart & Ziel Festival wordt feestelijk afgesloten met het Hart & Ziel Slotconcert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Ensemble Ludwig en solisten laten hoogtepunten uit de Hart & Ziel Lijst horen.

Hart & Ziel wordt Klassieke Top 400

NPO Radio 4 Hart & Ziel wordt Klassieke Top 400

NPO Radio 4 Hart & Ziel wordt Klassieke Top 400

Ster advertentie
Ster advertentie