Funfact

Popster Lizzo speelt Mozart op Glastonbury Festival en dat klinkt zo!

foto: YouTube (BBC Music)
  1. Klassiekchevron right
  2. Popster Lizzo speelt Mozart op Glastonbury Festival en dat klinkt zo!

De Amerikaanse popster Lizzo is niet alleen zangeres, rapper, songwriter en actrice, maar ook getalenteerde dwarsfluitist! Tijdens haar concerten verblijdt ze haar publiek vaak met haar spel, ook tijdens haar optreden op het Glastonbury Festival van dit jaar. Meer dan 200.000 festivalgangers werden getrakteerd op een opera-intermezzo, toen Lizzo motieven uit de geliefde Mozart-klassieker Die Zauberflöte speelde op het hoofdpodium van Glastonbury. Bekijk het in de video hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In veel van haar optredens maakt Lizzo van de gelegenheid gebruik om haar klassieke roots te vieren. Maar ze bewaart haar fluitspel niet alleen voor haar eigen concerten. Tijdens het Met Gala in 2023 speelde ze een duet met haar fluitheld, Sir James Galway. Een jaar eerder speelde ze muziek van Debussy vanaf de rode loper van het evenement.

Geld doneren

Nadat er een rapport werd gepubliceerd waaruit blijkt dat mensen van kleur nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in de orkestwereld, heeft Lizzo geld gedoneerd om te helpen "het leven van jonge zwarte muzikanten te transformeren door middel van kunst". De popster doneerde $50.000 aan een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor het vergroten van de vertegenwoordiging van zwarte en Latinx-artiesten in klassieke muziek, de Sphinx Organization.

Beluister ook het verzoek in De Muziekfabriek-uitzending van 29 juni 2023

Ster advertentie
Ster advertentie