Filmmuziek

Movie Masters: elke week een Oscarwinnende-mix van soundtracks & filmfragmenten

foto: NPO Radio 2
  1. Klassiekchevron right
  2. Movie Masters: elke week een Oscarwinnende-mix van soundtracks & filmfragmenten

🍿 In Movie Masters presenteert Jeroen van Inkel elke week een Oscarwinnende-mix van soundtracks en filmfragmenten van een beroemde filmcomponist. Van Vangelis tot Zimmer. Wil je horen!

In de podcast Movie Masters nemen Jeroen van Inkel en Jeroen Schuyt je op geheel eigen wijze mee in de wereld van de filmmuziek. Zes weken lang lichten ze iedere week het werk van één van de grote componisten uit de filmmuziek uit. Ze brengen je in de sfeer van de bijbehorende films via een zorgvuldig gecureerde compositie van soundtracks, filmfragmenten, interviews en andere audio over de bewierookte componist. Laat je meezuigen in deze bijna volledig instrumentele audioverhalen!

Luister vanaf 18 juni naar:

Movie Masters

Movie Masters

#1 - Vangelis

In de eerste aflevering staat de componist Papathanasiou Vangelis centraal. Hij was vooral bekend van de filmmuziek Chariots of Fire uit 1981 (waarvoor hij een Oscar won), voor de muziek van de film Blade Runner, de nummer 1-hit Conquest of Paradise uit de film 1492: Conquest of Paradise en het thema voor het Wereldkampioenschap voetbal 2002.

Tracklist:

Vangelis - Memories of green
Vangelis - Chariots of Fire
Vangelis - The will of the wind
Vangelis featuring Paul Young - Losing sleep (still, in my heart)
Aphrodite's Child - Break
Vangelis en Angela Gheorghiu - Juno to Jupiter - Juno Queen of the Gods
Vangelis - Albedo 0,39
Vangelis - Intergalactic radiostation.


#2 - John Williams

In de tweede aflevering van Movie Masters staat de componist John Williams centraal. Dit jaar viert hij zijn 90ste verjaardag en deze man staat garant voor ontzettend veel mooie film muziek. Soms klein en intiem, soms groots en meeslepend. Bekende films waar hij de muziek voor schreef zijn: Star Wars, Superman, Indiana Jones, Jaws, Jurassic Park, E.T. the Extra-Terrestrial, Schindler's List, Home Alone en de Harry Potter-films. Williams werd 51 maal genomineerd voor een Oscar, waarvan hij er uiteindelijk vijf won.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#3 - Jóhann Jóhannsson

#3 - Jóhann Jóhannsson

Hierin staat centraal de componist Jóhann Jóhannsson. De man die in 1969 geboren werd op IJsland maakte muziek voor o.a. de films Arrival, The Theory of Everything (over Stephen Hawking), Sicario, Orphée en Varmints. Hij was één van de jongere componisten en een glansrijke carrière lag in het verschiet tot hij plots op 9 februari 2018 overleed.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#4 - Ludovico Einaudi

#4 - Ludovico Einaudi

Hierin staat centraal de componist Ludovico Einaudi. Deze Italiaanse componist maakte muziek voor onder andere de films Intouchables, Nomadland en The Father.

In De Nieuws BV op NPO Radio 1 gaf Jeroen een sneak peek:

ZIEN: Jet Berkhout bij de Nieuws BV over filmmuziek

ZIEN: Jet Berkhout bij de Nieuws BV over filmmuziek

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie