Filmmuziek

Filmcomponist Jóhann Jóhannsson overleden

  1. Klassiekchevron right
  2. Filmcomponist Jóhann Jóhannsson overleden

De IJslandse filmcomponist Jóhann Jóhannsson is vrijdag op 48-jarige leeftijd overleden. Jóhannsson schreef de filmmuziek voor onder meer The Theory of Everything, Arrival en Sicario. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

Prijzen
Voor de filmmuziek bij The Theory of Everything, de film over het leven van wetenschapper Stephen Hawking, ontving Jóhannsson in 2014 een Golden Globe. De soundtracks voor Sicario en Arrival leverden hem bovendien een nominatie voor een Oscar en een BAFTA Award op. Jóhannsson was bezig met de muziek voor de film Mary Magdalene, waar Joaquin Phoenix in te zien is.

The Theory of Everything
Beluister hier de soundtrack van The Theory of Everything.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLERTIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek-weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie