Filmmuziek

Jet Berkhout op zoek naar Ennio Morricone in nieuwe podcast

foto: ANPfoto: AVROTROS
 1. Klassiekchevron right
 2. Jet Berkhout op zoek naar Ennio Morricone in nieuwe podcast

Wie kent niet de onheilspellende mondharmonicaklanken uit Once Upon A Time In The West? De soundtrack van deze western is geschreven door de wereldberoemde componist Ennio Morricone. Wanneer NPO Radio 4-presentator Jet Berkhout ontdekt dat hij tot op zijn negentigste nog door Europa toerde om concerten met zijn eigen muziek te dirigeren, wil ze meer over Morricone weten. En wij ook!

Jet op NPO Radio 1

Bekijk het fragment:

Jet Berkhout bij Stax&Toine op NPO Radio 1

Alle wegen leiden naar Morricone

In de zesdelige podcast Alle wegen leiden naar Morricone neemt Jet de luisteraar mee in haar zoektocht naar deze legende, die elk jaar hoog in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50 staat. Wat drijft iemand die ogenschijnlijk introvert en schuw is om zo lang door te gaan? Liefde voor zijn vak? Eerzucht? Geld?

Jet zoekt hardcore-fans op, musici die onder Morricone speelden, collega-filmcomponisten, critici en Morricones zoon. Tussen de bedrijven door leert ze verwoed Italiaans zodat ze haar vragen hopelijk aan de maestro zelf kan stellen.

Tutte le strade portano a Morricone

Volg Jet op haar queeste naar Morricone in de podcast Alle wegen leiden naar Morricone, te beluisteren op jouw favoriete podcast-platform of hier, op onze website. Jet heeft Andrea vast getackeld. De zoon van Ennio... Kijk maar:

Jet Berkhout in gesprek met Andrea Morricone

Beluister de teaser

Vanaf 31 januari in je feed: Alle wegen leiden naar Morricone

Afleveringsinformatie

 • Aflevering 1: Wie is Morricone?
  Hij is een man van superlatieven: meer dan 500 filmscores op zijn naam, een recordaantal platen verkocht en overladen met prijzen. Maar hij is ook sober en publiciteitsschuw. Toch probeert Jet contact met hem te leggen.
 • Aflevering 2: Morricone is booming
  Er blijkt een hele community achter Morricone te zitten, een fanclub en een harde kern Morricone-verzamelaars. Jet ontmoet de grootste verzamelaar ter wereld, die haar misschien wel met de maestro in contact kan brengen.
 • Aflevering 3: Morricones schaduwkanten
  Opvliegend, achterdochtig, gefrustreerd: Morricone blijkt niet een brandschoon imago te hebben. Ook niet al zijn muziek blijkt even geslaagd. Berkhout ontrafelt een rel.
 • Aflevering 4: Morricone in levenden lijve
  Hoe is hij van dichtbij? In Lucca geeft Morricone zijn afscheidsconcert. Nog een allerlaatste keer beklimt hij het podium en wordt hij toegejuicht door een verhitte menigte. Jet Berkhout is erbij en is verbluft door Morricones reactie.
 • Aflevering 5: Morricone als mens
  Hoe is Morricone aan de keukentafel? Jet Berkhout praat met Andrea, Morricones zoon over zijn band met Morricone en hoe ingewikkeld het is om zo’n beroemde vader te hebben.
 • Aflevering 6: De jacht op Morricone
  Omdat de maestro geen interviews meer geeft, moet Berkhout een creatieve oplossing vinden om met Morricone in contact te komen. Ze verzint een list.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie