Filmmuziek

Openingsmuziek Netflix-serie Stranger Things in klassiek jasje

foto: Netflix
  1. Klassiekchevron right
  2. Openingsmuziek Netflix-serie Stranger Things in klassiek jasje

De spannende openingsmuziek van de populaire Netflix-serie Stranger Things is voor veel mensen onmiddellijk herkenbaar. Bij de eerste maten van de jaren '80 synthesizerklanken zit je er onmiddellijk weer helemaal in. De serietitel in de typische rode letters in jaren '80 stijl. De beelden van het kleine plaatsje in het Midwesten van de Verenigde Staten en de onheilspellende schaduwwereld.

Sciencefiction-horrorserie

En de echte fans hebben het al maanden in hun agenda staan: op vrijdag 27 mei 2022 gaat het vierde seizoen van de populaire sciencefiction-horrorserie Stranger Things in première. De scifi-serie gaat over een groep jonge vrienden. Een van de kinderen verdwijnt en de rest van de groep gaat naar hem op zoek. Er speelt een geheimzinnig verleden rond een kerncentrale in een kleine plaatsje in het Midwesten van de Verenigde Staten. Er zijn Monsters en allerlei bovennatuurlijke gebeurtenissen én een enge schaduwwereld.

Jaren '80

De serie zit vol verwijzing naar scifi en horrorfilms uit de jaren '80. En dat hoor je ook terug in angstaanjagende soundtrack en de onheilspellende openingsmuziek. En net als bij het "bingen" van een populaire serie als Game of Thrones is de themamuziek aan het begin van elke aflevering een onmisbaar onderdeel van de kijkervaring.

Klassieke strijkinstrumenten

Het leden Amerikaanse Vitamin String Quartet hebben de synthesizers in het openingsthema Stranger Things vervangen door hun klassieke strijkinstrumenten. En ze hebben er een creatieve draai aangegeven. De oorspronkelijke openingsmuziek is maar kort. Het Vitamin String Quartet heeft het thema uitwerkt naar 3 minuut en 57 seconden aan sinistere en snelle vioolklanken, geplukte snaren en een spookachtige brommende cello.

Vitamin String Quartet heeft voor hun versie van het thema van Stranger Things ook nog een videoclip gemaakt. Natuurlijk geïnspireerd op de jaren '80 MTV-stijl.

Bekijk Stranger Things Theme

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klassieke muziek in Stranger Things

Stranger Things put niet alleen uit synthesizerklanken en iconische jaren'80 hits voor de soundtrack. Een van de sleutelscènes uit het derde seizoen bevat de muziek uit de opera Satyagraha van Phillip Glass. Muziek trouwens, die ook één van de trailers voor het derde seizoen nog angstaanjagender maakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie