Filmmuziek

Filmcomponist Justin Hurwitz wint Golden Globe

foto: Emma McIntyre / AFP
  1. Klassiekchevron right
  2. Filmcomponist Justin Hurwitz wint Golden Globe

De Amerikaanse componist Justin Hurwitz (1985) heeft een Golden Globe gewonnen voor de soundtrack van First Man. Deze aangrijpende film laat het leven zien van Neil Armstrong, de eerste astronaut op de maan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inspirerend
Justin Hurwitz won in 2016 al een Golden Globe voor zijn muziek bij de film La La Land. Over de tijd waarin hij aan de score voor First Man werkte, zegt hij: 'Ik heb veel geleerd over Neil en de Armstrongs wat ik niet wist. Ik wist niets over het verhaal, behalve de basis, het einde dat iedereen kent: dat hij op de maan aankomt. Ik wist niet waar ze doorheen zijn gegaan als familie. Ik vond dat inspirerend en motiverend.'

De buitenaardse theremin
Een opvallend instrument in de score van Justin Hurwitz is de theremin. Dat is een elektronisch instrument dat bespeeld wordt zonder het aan te raken: je varieert de afstand tussen je handen en de twee antennes. Met het geluid van de theremin wil Hurwitz het wonder van de ruimte uitdrukken. Hij noemt de theremin een geweldige kruising tussen technologie en menselijkheid, wat natuurlijk helemaal past bij dit buitengewone verhaal over de historische reis naar de maan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en -fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 50

De NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50 komt er weer aan! In de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 juni hoor je op NPO Radio 4 de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks. We sluiten traditiegetrouw af met de Filmmuziek Top 50 op vrijdag 24 juni!

🎬 Alles over Filmmuziek

Bekijk de lijst

De Filmmuziek Top 50 van 2022 is bekend!

📄Bekijk de lijst

Ster advertentie
Ster advertentie