Filmmuziek

Game-muziek in de concertzaal

  1. Klassiekchevron right
  2. Game-muziek in de concertzaal

Bij game-muziek denken veel mensen nog steeds aan de elektronische bliepjes van Pacman, Super Mario en Tetris. Deze video- en computerspellen uit de jaren '80 waren voorzien van eenvoudige melodieën door elektronische synthesizers. Tegenwoordig is het geluid bij videogames is een stuk geavanceerder geworden. Games zijn onverminderd populair en de producers steken veel geld in de muziek die in grote koor- en orkestbezetting wordt uitgevoerd.

Game-muziek in klassieke concertzalen

Ook in klassieke concertzalen is de game-muziek populair en maakt het genre een stevige opmars. De melodieën die oorspronkelijk dienden als achtergrond bij videospelen, worden nu bewerkt tot avondvullende programma’s. Overal ter wereld klinken de soundtracks uit populaire games als Medal of Honor, The Legend of Zelda en Final Fantasy door gerenommeerde orkesten als het London Symphony Orchestra en het WDR Sinfonieorchester Köln.

Ook in de Nederland kun je je in de concertzaal laten meevoeren door de fascinerende muziek door orkesten als het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Final Fantasy

In 2016 maakten we een opname het officiële concert Final Symphony in Het Concertgebouw in Amsterdam. Je hoort muziek uit de games Final Fantasy® VI, VII en X van de Japanse componist Nobuo Uematsu. De muziek uit deze beroemde gameserie, waarvan er 100 miljoen over de toonbank gingen, wordt gezien als een hoogtepunt in het genre. ‘Tears of musical joy’, schreef het toonaangevende GamesRadar+.

Beluister het concert

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zaterdag 07 mei 2016

Omroep

MAX

Componisten

Jonne Valtonen, Nicobuo Uematsu, Masashi Hamauzu, Nobuo Uematsu, Nobuo Uematsu

Uitvoerenden

Eckehart Stier (Dirigent), Roger Wanamo (Arrangeur), Katharina Treutler (piano), Jonne Valtonen (Arrangeur)

Ensembles

Nederlands Philharmonisch Orkest

Tijdperken

Moderne muziek

Locatie

Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie