Filmmuziek

Film versmolten met opera

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Film versmolten met opera

Van de befaamde Godfather-trilogie van Francis Ford Coppola lijkt het derde deel nog wel het meest op een opera-libretto. De manier waarop Coppola film en opera prachtig met elkaar vervlecht is indrukwekkend. In het laatste half uur van de film zien we hoofdpersoon Michael Corleone, alias The Godfather (een magistrale rol van Al Pacino), in het theater bij een opvoering van de Cavalleria Rusticana.

In deze opera van Mascagni speelt de zoon van Corleone de rol van Turiddu. Terwijl zich op het podium het tragische en gewelddadige verhaal ontvouwt, zien we als filmkijker hoe tegelijkertijd de ene na de andere maffia-moord gepleegd wordt. Opera-libretto en filmverhaal gaan naadloos in elkaar over - en ook in wat je hoort, in de muziek, is dát precies wat er in die laatste 30 minuten gebeurt. Dialogen verdwijnen naar de achtergrond, aria's van Mascagni en filmmuziek van Carmine Coppola versmelten tot een dramatisch en tragisch geheel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lees meer

The Godfather

The Godfather

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie