Filmmuziek

Rojo: spannende film met muziek van Vincent van Warmerdam

  1. Klassiekchevron right
  2. Rojo: spannende film met muziek van Vincent van Warmerdam

Vincent van Warmerdam schreef de muziek bij de thriller Rojo van de Argentijnse cineast Benjamín Naishtat. Eerder al liet Naishtat zijn fascinatie voor collectieve angst in zijn land zien in "Historia del miedo" (2014) en "El Movimiento" (2015). Rojo is een absurdistische thriller over zwijgen en onverschilligheid, in de periode waarin Argentinië vier achtereenvolgende militaire staatsgrepen kende. Ergens in de jaren ‘70 loopt een onbekende man een restaurant binnen, waar hij zonder enige reden de bekende advocaat Claudio aanvalt. Claudio krijgt gelijk steun van de andere gasten, en de vreemdeling wordt weggejaagd. Maar als Claudio en zijn vrouw naar huis gaan, worden ze tegengehouden door de man die vastberaden lijkt om wraak te nemen. Dan neemt Claudio een beslissing die niet terug te draaien valt en die een leven vol leugens en geheimen tot gevolg heeft...

De muziek van Vincent van Warmerdam versterkt de suspense. In Vrije Geluiden op NPO Radio 4 vertelt hij er meer over. Zaterdag 14 september, 23.00 uur. Of luister hier:

En dit is de trailer van Rojo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Filmmuziek Top 50

De NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50 komt er weer aan! In de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 juni hoor je op NPO Radio 4 de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks. We sluiten traditiegetrouw af met de Filmmuziek Top 50 op vrijdag 24 juni!

🎬 Alles over Filmmuziek

Bekijk de lijst

De Filmmuziek Top 50 van 2022 is bekend!

📄Bekijk de lijst

Ster advertentie
Ster advertentie