Filmmuziek Top 100
AVROTROS

Gloednieuwe opnames van filmmuziek

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Gloednieuwe opnames van filmmuziek

Hoe het klinkt als musici hun favoriete filmmuziek spelen? Origineel en indrukwekkend! AVROTROS maakte voor NPO Klassiek opnames van nieuwe arrangementen van filmmuziek. Het resultaat is een mooie, pure beeldregistratie & audio-opname opgenomen in één take!

In de Filmmuziekweek op NPO Klassiek komen vier nieuwe video's online van nieuwe arrangementen van filmmuziek! De première van de audio-opnames is te horen in De Klassieken op NPO Klassiek. De bijbehorende video's kun je hier bekijken:

Intouchables van Ludovico Einaudi

Steije Maurer [vibrafoon] & Tobias Furholt [marimba] hoefden niet lang na te denken over hun keuze uit de Filmmuziek Top 100. Ze zagen het wel zitten om een arrangement te maken van een van de composities van Ludovico Einaudi voor de film Intouchables. De muziek componeerde Einaudi al in 2004. Pas in 2011 werd zijn muziek gekozen voor de film Intouchables, naast muziek van onder andere Earth, Wind & Fire en Nina Simone. Una Mattina, die naast Fly werd gebruikt in de film, is sindsdien een van de grootste hits van Einaudi. Zie & luister hier naar een arrangement van Una Mattina door Steije Maurer op vibrafoon en Tobias Furholt op marimba.

The Godfather van Nino Rota

Het Skazka Kwartet, bestaande uit Lena ter Schegget [viool], Dmitry Ivanov [viool], Lisa Eggen [altviool] en Emma Besselaar [cello], koos voor muziek uit de film The Godfather, gecomponeerd door Nino Rota. In de film werd deze zwoele muziek gespeeld door orkest, maar hou je vast, deze bewerking voor strijkkwartet is werkelijk waanzinnig!

Koyaanisqatsi van Philip Glass

De muziek uit de film Koyaanisqatsi is misschien minder bekend, maar sprak cellist Ilein Bermudez Campos enorm aan. Het werd een bewerking voor niet één, maar twee cello's, dus cellist Joshua Lind werd ook aangehaakt. Het resultaat? Twee ronkende cello's in muziek gecomponeerd door Philip Glass.

Pirates of the Caribbean van Klaus Badelt

Een echte filmklassieker in een nieuw jasje: muziek van Pirates of the Caribbean vertaald naar blaaskwintet: hobo, altsaxofoon, klarinet, fagot & basklarinet. Het Dianto Reed Quintet maakte een compilatie van deze ultieme piratenmuziek. AHOY!

Filmmuziekweek 2022

Voor de Filmmuziekweek van 2022 heeft AVROTROS ook een reeks video's opgenomen:
- 🎬 Harpist Joost Willemze speelt 'My Heart Will Go On' uit de Titanic
- 🎶 Het Nymphéas Trombone Quartet speelt 'Hymn to the Fallen' uit Saving Private Ryan
- 🍿 Pianist Ramon van Engelenhoven speelt 'Princess Leia's Theme' uit Star Wars
- 🎥 Accordeon-duo TOEAC speelt 'No Time for Caution' uit Interstellar

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie