Een goedemorgen met
AVROTROS

Een goedemorgen met Rembrandt Frerichs

foto: Mark Engelenfoto: Mark Engelen
  1. Klassiekchevron right
  2. Een goedemorgen met Rembrandt Frerichs

Volgende week zaterdag, 13 augustus, beginnen de Zeister Muziekdagen weer. Met zo’n twintig voorstellingen in twee weken. En pianist en componist Rembrandt Frerichs is erbij met zijn eigen Eerste Pianoconcert.

📅 Zaterdag 6 augustus presenteert pianist en componist Rembrandt Frerichs Een goedemorgen met... Luister de aflevering hier terug ⤵️

Een goedemorgen met... Rembrandt Frerichs

Over Rembrandt Frerichs

Rembrandt Frerichs wordt geboren in 1977 in Rotterdam. Zijn vader is organist en zijn moeder één van diens leerlingen. In de muziekwinkel die zijn vader later bezit kan de jonge Rembrandt zich uitleven op tal van instrumenten: hij leert piano, trompet, contrabas, gitaar en drums spelen.

Na zijn middelbare school in Oud-Beijerland woont hij twee jaar bij een bevriend Nederlands gezin in de Egyptische hoofdstad Caïro, waar hij Arabisch leert, lesgeeft aan de Amerikaanse High school daar en werkt met vluchtelingen.

Vervolgens gaat hij naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en tussendoor studeert hij ook nog een jaar in New York.

Als musicus en componist zwerft Frerichs graag in de grensgebieden van jazz, klassiek en wereldmuziek, bijvoorbeeld met zijn Rembrandt Trio. En de laatste jaren weten ook klassieke musici hem steeds beter te vinden. Hij schrijft onder meer een dubbelconcert voor de Cellobiënnale en leden van het Concertgebouw Orkest bestellen een pianoconcert bij hem. Een aangezien er geen creatieve uitknop op Frerichs zit, maakt hij er maar meteen twee. Eén + één gratis.

Vrijdag 19 augustus speelt hij tijdens de Zeister Muziekdagen onder meer zijn Eerste Pianoconcert.

Alle afleveringen van 'Een goedemorgen met...' terugluisteren? Check de podcast:

Een goedemorgen met...

Een goedemorgen met...

Ster advertentie
Ster advertentie