Opium Atelier
AVROTROS

Sheray Rozenstein

  1. Klassiekchevron right
  2. Sheray Rozenstein

Modeontwerpster Sheray Rozenstein gaat deze week bezig met het eerste kledingitem voor haar eigen kledingmerk SHERAY.

Even voorstellen
Sheray Rozenstein (1996, Rotterdam) is een modeontwerpster die na drie maanden Fashion & Design op het Amsterdam Fashion Institute haar eigen plan heeft getrokken en zichzelf is begonnen. Hiermee hoopt ze ook anderen te inspireren om je eigen pad te volgen.

Ze heeft zich vrijgemaakt van de verplichtingen die worden opgelegd door de maatschappij en is klaar om haar liefde en licht over een zo groot mogelijke schaal te verspreiden via haar kledingmerk SHERAY. Haar werk kenmerkt zich door het gebruikt van plastic, felle kleuren. Liefde, verbinding en de aarde zijn belangrijke punten in haar ontwerpproces.

Sheray heeft eind 2017 meegedaan aan een modewedstrijd Fashion Fest met het thema ‘Fashion Cities of Africa’ waarvoor ze haar eerste collectie ‘Progression’ maakte en dit showde in Het Tropenmuseum Amsterdam. Deze collectie was geïnspireerd op een tas gemaakt van gerecycled plastic uit Kenia uit het archief van Het Tropenmuseum. Ze bekeek het thema vanuit de gedachte dat zij zelf African Fashion was, omdat haar wortels voor een groot deel in Africa liggen en dat zij de grootste droom is van haar voorouders. Met uitzondering van de schoenen van de mannen, bestaat de hele collectie uit gerecycled, rest of tweedehands materialen.

Torenkamerplan
Deze week ga ik aan de slag met mijn eerste kledingitem voor m’n eigen kledingmerk genaamd SHERAY en lekker de innerlijke flow van creëren de ruimte geven en volgen. Verder ga ik kleurcomposities en vormen verzamelen uit het Vondelpark voor m’n onderzoek voor volgende ontwerpen.

Ster advertentie
Ster advertentie