Opium Atelier

Atelier x Eva Roefs

AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Atelier x Eva Roefs

Fotograaf Eva Roefs en textielvormgever Lotte van Dijk doen deze week in de Torenkamer een onderzoek naar de Nederlandse klederdracht.

Even voorstellen
Lotte van Dijk is mode- en textielontwerper. In 2017 haalde zij haar master aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten en werd haar afstudeercollectie geselecteerd voor het mode- en fotografiefestival in Hyères en de Frans Molenaar Prijs. In haar werk onderzoekt ze de relatie tussen schilderkunst en het lichaam.

Fotograaf Eva Roefs studeerde in 2015 af aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost. De belangrijkste thema’s in haar werk zijn identiteit, jongerencultuur en subculturen. In 2016 startte ze als beeldredacteur en fotograaf bij Volkskrant Magazine. Van Dijk en Roefs werkten eerder samen, onder andere aan een installatie voor de tentoonstelling ‘Uit de Mode’ van het Centraal Museum Utrecht.

Torenkamerplan
In de torenkamer willen we ons onderzoek starten naar wat voor soort relatie mensen met hun kleding aangaan. Is het echt zo vluchtig geworden, door de opkomst van fast fashion? Of wordt kleding ook nog gekoesterd wat vroeger bij bijvoorbeeld klederdracht aan de orde was. Deze manier van omgaan met je kleding, herstellen wanneer iets kapot is en doorgeven aan volgende generaties vinden wij inspirerend en we vragen ons af of dit nog bestaat. Tijdens deze week willen we een aantal experimenten doen met onder anderen mensen op straat om dit in beeld voelbaar te maken. In een later stadium worden de beelden omgezet in geweven doek, waardoor er door middel van verschillende structuren een extra laag van textiel-ambacht over het beeld wordt gelegd.

Ster advertentie
Ster advertentie