Opium Atelier
AVROTROS

Butterfingaz

  1. Klassiekchevron right
  2. Butterfingaz

Illustrator en vormgever Butterfingaz (Dewy Elzinga) laat zich inspireren door het Vondelpark.

Even voorstellen
"Butterfingaz (Dewy Elsinga) is een 25-jarige illustrator en vormgever uit Amsterdam, die momenteel aan het afstuderen is in de opleiding Illustratie aan de Willem de Kooning Academie.

Haar werk kenmerkt zich door experimenten op het gebied van kleur, patronen, structuren en materialen en bestaat voornamelijk uit abstracte canvassen en muurschilderingen - maar ook objecten, zoals een salontafel en tapijtjes, worden niet geschuwd. Tijdens het proces is ze voornamelijk bezig met de vraag hoe de omgeving op een positieve en kleurrijke manier kan worden beïnvloed. Inspiratie hiervoor zijn onder andere natuur, cultuur, muziek en reizen. Eerder werk van Butterfingaz is te vinden op de kaft van Brian Elstak´s boekdebuut TORI."

Torenkamerplan
Deze week ga ik een canvas maken dat geïnspireerd is op de omgeving van de Torenkamer: het Vondelpark. Mijn werk kenmerkt zich voornamelijk door kleurrijke patronen en structuren die ik voor dit doek zal gaan verzamelen uit het park. Dit kunnen fysieke takken en bladeren zijn, maar bijvoorbeeld ook verhalen en foto´s. Aan het begin van de week wil ik me graag laten leiden door de personen en objecten die ik tegenkom.

Gedurende de week ga ik experimenteren met druktechnieken (afdrukken maken van de gevonden materialen). Als dit lukt, wil ik de vormen van de afdrukken graag meenemen in het ontwerp van het schilderij. Mocht dit niet lukken, dan wordt het doek alleen geïnspireerd op de vormen en structuren die ik ben tegengekomen en gefotografeerd heb.

Uiteindelijk maak ik een abstracte collage van deze beelden en bepaal ik de kleuren en compositie. Dit doek wordt een representatie van mijn belevenis in het Vondelpark.

Ster advertentie
Ster advertentie