Opium Atelier
AVROTROS

Karlijn Kistemaker

  1. Klassiekchevron right
  2. Karlijn Kistemaker

Karlijn Kistemaker (1986) studeerde in 2013 cum laude af aan de Regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam.

Even voorstellen
Karlijn Kistemaker (1986) studeerde in 2013 cum laude af aan de Regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam. Ze won de Top Naeff prijs 2013, een aanmoediging voor veelbelovend talent. Karlijn´s werk is contrasterend, grappig en persoonlijk. Met haar analytische blik, bizarre humor en inlevingsvermogen maakt ze herkenbaar theater dat de zwaarte verzacht van het leven dat nooit gaat zoals wij dat willen.

In 2015 werd Karlijn geselecteerd voor de AFK 3packagedeal. Door deze selectie heeft ze de kans gekregen om haar eigen gezelschap Kompagnie Kistemaker op te richten en een begin te maken met de 12-delige serie Missie Márquez. Deel 4, 5 & 6 zijn genomineerd voor de BNG Bank nieuwe theatermakerspijs 2017. In de Torenkamer gaat Karlijn verder met schrijven van de tekst voor deel 7, 8 & 9.

Torenkamerplan
Missie Márquez is theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van de Colombiaans schrijver Gabriel García Márquez. Door een speling van het lot ben ik onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk, want mijn oudoom Kees maakte de Nederlandse vertaling. Op mijn 4e ging Kees dood en erfde ik de royalty’s. Jaren later is het mijn missie geworden om samen met mijn kompanen van Kompagnie Kistemaker een theatrale vertaling te maken van het boek.

De komende week werk ik in de Torenkamer aan het script van deel 7, 8 & 9. Daarvoor ga ik de avonturen die wij beleefd hebben in Colombia verbinden met de inhoud van het boek. De komende delen behandelen wij pagina 172 t/m 350. Daarnaast ga ik samen met mijn scenografe Calle de Hoog en video technicus Daan Hazendonk filmbeelden selecteren uit de 80 uur film die wij gedraaid hebben tijdens onze reis.

Missie Márquez deel 7, 8 & 9 gaan deze zomer in première tijdens het Oerol Festival 2018. In het najaar van 2018 op tour door het hele land.

www.kompagniekistemaker.nl

Ster advertentie
Ster advertentie