Opium Atelier
AVROTROS

Ilse van Stukkum

  1. Klassiekchevron right
  2. Ilse van Stukkum

Ilse van Stokkum werkt deze week in de Torenkamer aan mechanische collages.

Even voorstellen
Ilse van Stokkum is van mening dat de beleving van plezier een essentieel onderdeel is van het dagelijks leven. Om deze reden ontwikkelt ze haar werk spelenderwijs. Ze streeft naar kleurrijke creaties om de toeschouwer op een esthetische wijze te amuseren.

Met haar meest recente werk ‘Dreaming with open eyes’ biedt Ilse de toeschouwer de mogelijkheid te ontsnappen uit de werkelijkheid om weg te dromen in een landschap dat bestaat uit gekleurde miniatuurobjecten. Het speelse landschap komt tot leven door de beweging die bij sommige objecten is toegepast om het oog van de toeschouwer te verrassen. Door de verbeeldingskracht van de miniatuurobjecten is het werk van Ilse voor iedereen begrijpelijk, vermakelijk en het zorgt voor een glimlach.

In 2017 studeerde Ilse af als Product Designer aan de hogeschool van de kunsten ArtEZ te Arnhem. Haar werk exposeert ze in musea, kunstinstellingen en galeries. Naast haar eigen projecten, werkt ze ook in verschillende samenwerkingsverbanden met ontwerpers en mensen uit andere vakgebieden.

Wil je het werk van Ilse komen bewonderen? Tot 29 april 2018 staat haar werk in de Galerie Pouloeuff te Naarden Vesting.

Torenkamerplan
Om de stilte in de torenkamer te doorbreken heb ik meer dan honderd uurwerken meegebracht. Deze tikkende machientjes zullen de stilte doorbreken en een zeer muzikaal geheel gaan vormen in de ruimte. Dit is niet de essentie van mijn werk, maar ik kijk nu al uit naar deze ervaring van het geluid.

De aankomende dagen in de torenkamer ga ik kleurrijke collages ontwerpen waarbij beweging zal zorgen voor een speelse touch. Mijn streven is om de collages zo te maken dat de beweging ervoor zorgt dat ze op geen enkel moment van de dag hetzelfde zullen zijn. De ronddraaiende vormen nemen je mee in hun beweging, terwijl je op de achtergrond een zacht ritmisch getik hoort van de uurwerkjes die de vormen aansturen. Een speels spel met vormen, kleuren en beweging.

Ster advertentie
Ster advertentie