Opium Atelier

Junadry Leocaria

AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Junadry Leocaria

Urban choreograaf, coach en docent.

Even Voorstellen
Junadry Leocaria (1985, Willemstad) is een opvallende verschijning in het veld van het urban danstheater. Ze is nu ruim 13 jaar werkzaam als urban danseres, gespecialiseerd in ‘waacking’ – een stijl die speelt met persoonlijkheden, emoties en zelfexpressie. Leocaria is een getalenteerd sleutelfiguur in het Nederlandse urban danstheater en weet met haar expressieve en krachtige manier van bewegen als geen ander je aandacht te grijpen.

Junadry Leocaria is momenteel artist in residence in WOW Amsterdam. WOW biedt een platform voor creatief talent en heeft een mooie bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en de choreografieën van Junadry. De laatste jaren bouwt zij aan haar eigen danspraktijk als choreograaf, coach en docent. In haar eigen choreografieën zoekt ze naar manieren waarop zij uiteenlopende stijlen op een organische manier kan samenbrengen tot eÌeÌn geheel. Terug kerende thema’s in Junadry’s choreografieën zijn zelfacceptatie, struggles, liefde en persoonlijke groei.

Torenkamerplan
Tijdens mijn verblijf in de torenkamer begin ik met de ontwikkeling van een nieuwe solo genaamd S.I.M. “Soul Identity Module”. In het begin van de week ga ik onderzoeken welke bewegingen en frases er tot stand komen als ik improviseer met thema’s zoals: gevangen zitten, patronen breken en bevrijding. De Torenkamer is voor mij de perfecte locatie voor dit onderzoek. Woensdag ga ik het materiaal bekijken en vanuit daar een selectie maken van bewegingen die interessant zijn voor mijn solo. Aan het eind van de week wil ik een rauwe schets van minimaal 8 minuten choreografie tot stand hebben gebracht. Deze choreografie word de basis van mijn uiteindelijke solo S.I.M.

Ster advertentie
Ster advertentie