De Klassieken
AVROTROS

Guilty Pleasures 2020

foto: Avrotrosfoto: Avrotros
  1. Klassiekchevron right
  2. Guilty Pleasures 2020

Het was swingen en dansen in de studio van De Klassieken met Ab Nieuwdorp. Op 11 december stond het AVROTROS-programma volledig in het teken van Guilty Pleasures. James Last, Waldo de los Rios, Berdien Stenberg, Thijs van Leer, Louis van Dijk, Tom Parker en Chris Hinze maken voor een ochtend de dienst uit op NPO Radio 4. Berdien Stenberg was tevens co-presentatrice deze ochtend en bracht samen met Ab Nieuwdorp een ode aan de artiesten die bij velen de liefde voor klassieke muziek hebben aangewakkerd.

Over Guilty Pleasures

De namen van grote componisten als Bach, Beethoven en Brahms zijn alom bekend, maar de eerste kennismaking met hun meesterwerken is misschien wel ongemerkt gegaan. Popnummers die de hitlijsten bestormden maakten dankbaar gebruik van de pakkende melodielijnen. De Guilty Pleasures lijst is een feest van herkenning, ontdekking, nostalgie en verbinding.

Quote

Ik vind het heel bijzonder dat ik tijdens de uitzending wordt bijgestaan door Berdien Stenberg. Rondo Russo van Berdien is namelijk mijn absolute favoriete Guilty Pleasure. Ik heb dit nummer op de basisschool eens vol overgave op mijn dwarsfluit uitgevoerd bij een playbackshow. Het wordt dus ook zeker voor mij een nostalgische en feestelijke uitzending.

Ab Nieuwdorp

Terugluisteren?

Dat kan! De uitzending is hieronder terug te luisteren en je kunt hem zelfs downloaden om onderweg verder te genieten!

De Klassieken Guilty Pleasures Special

Podcast Guilty Pleasures 2020

Alle muziek is ook te beluisteren via Spotify: Guilty Pleasures 2020

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie