De Klassieken
AVROTROS

England, My England

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. England, My England

In de podcastserie England, My England duikt Ab Nieuwdorp in de wereld van de Engelse Muziek. Hij neemt je mee naar de mooiste muziek van bekende Britse componisten zoals Elgar en Purcell. Waar komt die tomeloze liefde voor alles wat Engels is bij Ab vandaan, en hoe heeft het zijn leven gevormd? Waar ligt de oorsprong van Britse muziek? En hoe komt het dat er in de Nederlandse concertzalen zo weinig Engelse muziek klinkt? Dit zijn vragen die voorbij komen in de podcast. Daarnaast zijn er ook BONUS afleveringen te beluisteren, speciaal voor de kroning van King Charles III & van Abs bezoek aan Londen voor The Last Night of the Proms.

Beluister de podcast

England My England

England My England

Quote

Deze podcastserie is voor mij een reis door de mooiste Engelse muziek en een aaneenschakeling van inspirerende ontmoetingen en ontdekkingen!

Ab Nieuwdorp

foto: AVROTROS

Ab Nieuwdorp bij de Royal Albert Hall in Londen

Special: Last Night of the Proms

In 2023 gaat Ab Nieuwdorp opnieuw naar Londen voor The Last Night of the Proms. Hij dompelt zich onder in deze typische Engelse traditie en hij mag zelfs vanuit een loge ín de Royal Albert Hall de Last Night of the Proms LIVE verslaggeven voor alle luisteraars in Nederland. Luister hier naar de BONUS aflevering van de podcast England, My England.

Luister 'The Last Night of the Proms-special' - England My England

Plotwending

In 2022 brengt Ab een bezoek aan Londen voor The Last Night of the Proms; het Britse klassieke muziekfeest bij uitstek. Maar als hij eenmaal in Londen is, loopt de reis heel anders… Op de dag dat hij arriveert, overlijdt Queen Elizabeth. Deze onverwachte gebeurtenis leidt tot bijzondere ontmoetingen en verrassende muziek. Beluister de aflevering hier:

Afl. #6 - England My England

foto: AVROTROS

Ab Nieuwdorp & producer Jana Houben bij een portret van Queen Elizabeth II

Alle muziek uit de afleveringen van England, My England heeft Ab verzamelt in een Spotify-playlist. Luister de playlist hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie