De Klassieken

Kerst met De Klassieken vanuit Zwolle!

AVROTROS
foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Kerst met De Klassieken vanuit Zwolle!

Op vrijdag 23 december kwam De Klassieken live vanuit het Academiehuis Grote Zwolle! Ab Nieuwdorp luidde de feestdagen in met een kerstspecial vol hartverwarmende live-muziek en met publiek!

Gemist? Luister de gehele uitzending hier terug:

Kerst met De Klassieken

🎄✨ Met elkaar genieten van de mooiste kerstmuziek

Wat is mooier dan muziek met elkaar delen, en dan al helemaal in de magische kerstperiode?! Daarom nodigde Ab de luisteraars van harte uit om samen te genieten van een Klassieken in Kerstsferen! Het sfeervolle en historische Academiehuis Grote Kerk Zwolle was op 23 december de locatie voor deze uitzending waarin verschillende ensembles ons in de juiste stemming brachten voor de Kerstdagen. Zoals het Chimaera Trio, harpist Sanne Bakker, sopraan Sarah Konig en het koperkwintet Vieve Brass.

Quote

Ik heb er enorm van genoten om samen met de luisteraars en de musici Kerst in te luiden met de mooiste muziek, en dan ook nog eens op een prachtige locatie in hartje Zwolle! Fijne Kerstdagen!

Ab Nieuwdorp

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Christmas Carol (arr. Anne Laura Page) - Ding Dong Merrily on High! [Chimaera Trio]

Tijdens deze Kerstspecial van De Klassieken in Zwolle was de stadsdichter Sarah Lucassen te gast om tijdens de uitzending een gedicht te schrijven. Het eindresultaat bracht ze aan het einde van de uitzending ten gehore. Luister hier naar het resultaat:

Quote

Hoe we opstarten, en hoe we worden gevoed met melodieën. Hoe ieder zichzelf meeneemt, om hier te zijn: om te genieten.

Sarah Lucassen

Slotgedicht Stadsdichter van Zwolle Sarah Lucassen

Laurens de Man - Grande Finale Kerst met De Klassieken

Musici

Chimaera Trio

Het Chimaera Trio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano). De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden. Al snel na de oprichting was het Chimaera Trio te horen tijdens o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en won het prijzen bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en het Storioni Concours. Dit succes legde de basis voor een langdurige samenwerking; sindsdien heeft het Chimaera Trio in zalen gespeeld als het Amsterdamse Concertgebouw en Muziekgebouw Eindhoven, en was het te horen bij verschillende festivals.

foto: Leo Huijssoon

Chimaera Trio

Vieve Brass

Vieve Brass is een jong, veelzijdig en energiek koperkwintet uit Zwolle, bestaande uit Sanne Kers (trompet), Koen Ross (trompet), Marinka Kluiver (hoorn), Jesse Ligterink (trombone) en Jasper Tuik (tuba). Op het ArtEZ conservatorium te Zwolle liepen de studenten elkaar tijdens hun studie tegen het lijf. Het Zwolse dialect vormde dan ook de inspiratie voor de naam van het koperkwintet. Vieve staat namelijk voor ‘vijf’ in het Zwols.

foto: Leo Huijssoon

Vieve Brass

Sanne Bakker & Sarah Konig

Harpist Sanne Bakker heeft ook gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Ooit begonnen op de opleiding Docent Muziek, maar is vervolgens daarnaast Klassiek Harp gaan studeren bij Manja Smits. Sanne heeft in haar jonge carrière al een flink aantal prijzen gewonnen op (inter)nationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours, Rosa Spier Harp Concours in 2020, 5th International Slovenian Harp Competition in 2019. Tegenwoordig volgt zij haar Master Klassiek Harp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Sylvain Blassel.
Sopraan Sarah Konig (1998) begon op vijftienjarige leeftijd aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle in de Jongtalentklas bij Claudia Patacca, waar ze haar passie voor klassieke muziek ontwikkelde. In juni 2022 is ze met een Uitmuntend afgestudeerd van de Bachelor en toegelaten tot de Master. Met veel plezier studeert ze verder bij Claudia Patacca en Harry van Berne aan het ArtEZ Conservatorium. Ze houdt ervan om met haar stem verhalen te vertellen, mensen mee te kunnen nemen in een andere wereld d.m.v. muziek. Ze maakt eigen choreografieën en voorstellingen waarbij het theatrale centraal staat om de boodschap van de muziek nog beter over te kunnen brengen.

foto: Leo Huijssoon

Sanne Bakker & Sarah Konig

Ster advertentie
Ster advertentie