Naar homepage
Live @ De Klassieken

Live @ De Klassieken: Maurice Lammerts van Bueren
AVROTROS

foto: The Mazurki Project
  1. Klassiekchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Maurice Lammerts van Bueren

Tijdens de lockdown hebben Jakko van der Heijden van Zefir Records en pianist Maurice Lammerts van Bueren zich gestort op The Mazurki Project, waarbij iedere week een nieuwe mazurka te beluisteren is. Op donderdag 16 september komt Maurice dit project 'Mazurki' in De Klassieken lanceren!

Op 16 september 2021 verschijnt de eerste mazurka online, na iets meer dan een jaar zal de serie compleet zijn. De opnamen zullen uiteindelijk integraal verschijnen in een digitale uitgave van Zefir Records. De uitgave wordt verdeeld over twee albums: het eerste album zal halverwege het project uitkomen, het tweede als het project voltooid is. Mazurki is het Poolse woord voor ‘mazurka’s’. De Poolse dansvorm in driedelige maat bereikte onder Chopins handen ongekende hoogten.

foto: The Mazurki Project

Maurice Lammerts van Bueren

Maurice: ”Mijn hele pianoleven speel ik al mazurka’s. De plaat op bijgaande foto nam ik mee uit het ouderlijk huis. Zolang ik me kan herinneren hadden wij die plaat in het platenrek staan en regelmatig speelde Artur Rubinstein, voor mij nog altijd de grootste pianist aller tijden, deze meesterwerken van Chopin onze huiskamer in via de indrukwekkende staande boxen. Mijn ouders draaiden graag platen van Rubinstein, het liefst met werken van Chopin. En zo raakte ik niet alleen vertrouwd met de Steinway-klank van Rubinstein, maar ook met de mazurka’s. Toen ik 11 jaar was won ik mijn allereerste concours met een mazurka van Chopin. Sindsdien zijn de mazurka's niet meer weg te denken uit mijn muzikale leven.”

Frédéric Chopin - Mazurka's voor piano (5), op.7 - nr.2 in a kl.t. & nr.3 in f kl.t.

Frédéric Chopin - Mazurka's voor piano (4), op.17 - nr.3 in Ab gr.t.

Iedere week een nieuwe opname van een Mazurka horen? Abonneer je dan (gratis) op het YouTube kanaal van The Mazurki Project!

Ster advertentie
Ster advertentie