De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Concert in C groot, BWV 594

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Concert in C groot, BWV 594

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Peter Kofler in de Jocobikerk, Uithuizen.

Dit energieke Concert in C groot maakt deel uit van een groep van vijf transcripties van concerten van onder meer Antonio Vivaldi (BWV 592-596). Bach schreef ze in Weimar rond 1713, toen hij in dienst was van het hof van Sachsen-Weimar. De neef van zijn werkgever, de jonge prins Johann Ernst von Sachsen-Weimar, voorzag Bach van nieuwe muziek, vers van de pers vanuit Nederland. Zo maakte Bach kennis met concerten van Vivaldi, die hij vervolgens voor orgel transcribeerde.

Lees meer over BWV 594 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie