De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Vioolpartita nr. 3 in E groot BWV 1006

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Vioolpartita nr. 3 in E groot BWV 1006

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato in de Lichtfabriek in Haarlem.

De uitbundige Preludio zet de toon. Net als de Loure is de Preludio nobel, trots en statig en verwijst naar de Franse hofmuziek. Daarna wordt het lichter, vrolijker en volkser. De Gavotte en rondeau is komisch en speels en de twee Menuetten roepen de associatie op met de violisten die in Bachs tijd op dorpsfeesten dansmuziek speelden. Het slotstuk, een lichtvoetige Gigue, is een echte uitsmijter.

Lees meer over BWV 1006 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie