De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Prelude en fuga in A groot, BWV 896

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Prelude en fuga in A groot, BWV 896

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Christian Rieger in zijn huis in Keulen.

Dit vroege klavierwerk van de waarschijnlijke zestienjarige Bach is volgens de Duitse klavecinist Christian Rieger perfect in al zijn eenvoud. Met name de Prelude is van een haast naïeve schoonheid. Kenmerkend is de zogenaamde kleine reprise aan het eind: de slotcadens wordt twee keer gespeeld, wat het geheel een berustend karakter geeft.

Lees meer over BWV 896 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe opname.

Ster advertentie
Ster advertentie