De Klassieken

Guilty Pleasures 2022 uitgesteld

AVROTROS
foto: Avrotrosfoto: Avrotros
  1. Klassiekchevron right
  2. Guilty Pleasures 2022 uitgesteld

Update 17 februari: De Guilty Pleasures uitzending is tot nader order uitgesteld.


Op een later moment dit jaar staat het AVROTROS-programma De Klassieken weer volledig in het teken van Guilty Pleasures! Dat wordt ongegeneerd genieten van populaire bewerkingen van klassieke muziekstukken op NPO Radio 4.

Over Guilty Pleasures

De namen van grote componisten als Bach, Beethoven en Brahms zijn alom bekend, maar de eerste kennismaking met hun meesterwerken is misschien wel ongemerkt gegaan. Popnummers die de hitlijsten bestormden maakten dankbaar gebruik van de pakkende melodielijnen. De Guilty Pleasures lijst is een feest van herkenning, ontdekking, nostalgie en verbinding. De lijst staat vol met populaire bewerkingen van bekende klassieke muziek. Het is een ode aan artiesten die de liefde voor klassieke muziek bij grote groepen aanwakkerden én aan hun klassieke inspiratiebronnen.

Quote

Rokkostuum uit en discopak aan! Lekker losgaan op popnummers die hun basis hebben in de klassieke muziek. Hoe mooi is dat?! Deze editie ook nog eens samen met één van mijn grote helden; Ruud Bos. Hij kent als geen ander de ins en outs van de Guilty Pleasures die vrijdag klinken.

Ab Nieuwdorp

Samen met componist Ruud Bos neemt muziekkenner en liefhebber Ab Nieuwdorp de luisteraar mee door de diverse lijst: van Ekseption en Kajem tot Dorus en James Last. Ruud Bos staat bekend om zijn composities voor de Efteling, De Fabeltjeskrant en Zeg ‘ns Aaa en zijn samenwerkingen met Toon Hermans, Willeke Alberti en Wim Sonneveld.

Wat is jouw favoriete Guilty Pleasures? Laat ons weten welke plaat jouw stiekeme favoriet is en wie weet komt deze dan op voorbij in de uitzending.

In 2020 was er al een geslaagde editie van Guilty Pleasures. Berdien Stenberg was co-presentatrice en bracht samen met Ab Nieuwdorp toen ook een ode aan de artiesten die bij velen de liefde voor klassieke muziek hebben aangewakkerd. Kom alvast in de Guilty Pleasures sfeer met de Spotify-lijst van 2020:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie