De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Prelude en fuga in G groot, BWV 541

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Prelude en fuga in G groot, BWV 541

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Bernard Winsemius in de Waalse Kerk, Amsterdam.

Het papier dat werd gebruikt voor de Prelude en fuga in G groot, uitgevoerd door Bernard Winsemius voor All of Bach, is hetzelfde waarop Bach een aanbevelingsbrief schreef voor zijn oudste zoon Wilhelm Friedemann. Op 20 jarige leeftijd had Wilhelm lessen bij zijn vader voltooid en solliciteerde hij naar de functie van organist in de Sophienkirche in Dresden. BWV 541 vormde het ideale auditie stuk: virtuoos, luchtig en energiek van begin tot eind en helemaal in de hedendaagse trend, in Italiaanse stijl dus.

Lees meer over BWV 541 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe opname.

Ster advertentie
Ster advertentie