De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Gleichwie der Regen und Schnee vom Himmel fällt, BWV 18

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Gleichwie der Regen und Schnee vom Himmel fällt, BWV 18

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato in de Grote Kerk in Maassluis.

Zoals in al zijn vroege cantates is ook hier de bezetting niet standaard. Bach vraagt om een basgroep met in elk geval specifiek een fagot en een cello en om vier altviolen. Er zijn geen blazers of hoge strijkers. Artistiek leider Shunske Sato: “Heel gewaagd: dit zie je nergens anders in zijn oeuvre. Later, in Leipzig, heeft Bach een versie gemaakt waar hij blokfluiten aan toevoegde. Die aangepaste versie hoor je vaker, wij gaan juist voor de oerversie. Ik houd van die donkere kleur.”

Lees meer over BWV 18 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie