De Klassieken
AVROTROS

Kom in de stemming voor de Klassieke Top 400!

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Kom in de stemming voor de Klassieke Top 400!

Hoe voel je je vandaag, en hoe zou dat klinken in muziek? Vraag het Ab! En ontvang een originele stemtip voor de Klassieke Top 400 op basis van jouw humeur!

Kun jij wel een stemtip gebruiken? Deel dan jouw gemoedstoestand, je humeur, je stemming met Ab Nieuwdorp via de gratis NPO Radio 4 app of via deklassieken@avrotros.nl. Dan kiest Ab in de uitzending van De Klassieken passende muziek!

Deel dus nu je stemming & kom in de stemming voor de Klassieke Top 400!

foto: AVROTROS

Hier vind je een overzicht van de ingezonden 'stemmingen' inclusief bijpassende muziek:

Beste Ab, op de vrolijke tonen van Händel zojuist tippelde onze 'huismuis' langs de tafel waar ik achter zat te werken. Naast de extreme schrik die het voorbijschieten van een muis vaak veroorzaakt, kon ik het ook niet laten om een beetje vertedering te voelen bij het zien van dit pluizige beestje. En hij is ons altijd te slim af! Heeft de klassieke muziek hier iets passends bij?

🎵 Vernon Duke - Ogden Nash's Musical Zoo - nr.18, "The Mouse"

Hallo Ab! Mijn stemming vanochtend is: esthetische waardering. En dan denk je, is dit een stemming? Jazeker! Onderzoekers van de University of California onderscheiden dit als een stemming. En waarom esthetische waardering? Nou kijk maar eens naar buiten. Wat is mooier dan een prachtig blauwe lucht in contrast met de geel wordende blaadjes aan de bomen? Wauw!

🎶 Jean Sibelius - Songs for American Schools (3) - nr.3, "Autumn Song"

Na een heerlijke duik in zee vanmorgen en de fietstocht terug voel ik me herboren!

🎵 Haydn Wood - Suite voor orkest, "Frescoes" - deel 1, "Sea Shanties"

Gemoedstoestand: Ontredderd tussen plicht & kans 🤔 door het kiezen van de juiste muziek voor de Klassieke Top 400 stemlijst.

🎵 Carl Orff - Carmina burana - nr.21, "In trutina"

Mijn stemming, Ab, is enigszins aangeslagen door een woedende Puberella die vanmorgen vroeg het huis verliet. Het schijnt voorbij te gaan. Is daar muziek bij? 🎶😋

🎵 Jean Philippe-Rameau - Platée ; "Orage"

Klassieke Top 400 stembus on tour

Ster advertentie
Ster advertentie