De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Ich bin ja, Herr, in deiner Macht, BWV 345

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Ich bin ja, Herr, in deiner Macht, BWV 345

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Christoph Prégardien in de Grote Kerk, Alkmaar.

Na Bachs dood bleven zijn vierstemmige koraalzettingen het bekendst. Al in de jaren zestig van de achttiende eeuw werden twee sets van elk honderd vierstemmige koralen gedrukt, met daarbij het opschrift “bijeengebracht door Carl Philipp Emanuel Bach”. In werkelijkheid had Carl Philipp niets met die uitgave te maken. In een ingezonden brief in een Hamburgse krant bekritiseerde hij de editie zelfs om de fouten en verkeerde toeschrijvingen.

Lees meer over BWV 345 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie