De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Jesu, meine Freude, BWV 358

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Jesu, meine Freude, BWV 358

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Christoph Prégardien in de Grote Kerk, Alkmaar.

Bach lijkt een zekere voorliefde voor dit koraal te hebben gehad. Het verschijnt in verschillende orgelbewerkingen (zoals het jeugdwerk BWV 1105), hij bouwde er een heel vijfstemmig motet omheen (Jesu, meine Freude, BWV 227). Ook duikt het koraal op als slotkoraal in verschillende cantates (zoals in BWV 81).

Lees meer over BWV 358 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie