De Klassieken
AVROTROS

VU-Orkest

foto: AVROTROS/VU-Orkestfoto: VU-Orkest
  1. Klassiekchevron right
  2. VU-Orkest

Het VU-Orkest is van oorsprong het studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam, maar sinds 2014 een zelfstandige vereniging. Vanaf 2021 staat het VU-Orkest onder leiding van Arjan Tien. Wat begon als een klein kamerorkestje, groeide in de afgelopen zestig jaar uit tot een groot symfonieorkest. In Nederland is het VU-Orkest dankzij de enorme inzet van haar leden en dirigent één van de grootste en meest baanbrekende studentenorkesten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Orkesttradities

Het VU-Orkest heeft ieder jaar een kerstdiner en een aantal kamermuziekdagen, daarnaast spelen ze ook ieder jaar in Het Concertgebouw. Ook doen ze altijd een Crazy 88 op tournee, zelfs een toen ze niet op tournee konden! (Een heel leuk spel waarbij je een lijst met opdrachten krijgt, en voor iedere opdracht die je uitvoert krijg je punten).

Leukste orkest-anekdote

Tijdens het zomerprogramma in 2001 speelde het VU-Orkest met Janine Jansen het Brittens Vioolconcert en daarnaast Mahler 6. Voor de pauze Brittens, na de pauze Mahler. Tijdens het concert in het Concertgebouw besloot Janine Jansen om na de pauze ook mee te spelen met Mahler!!

Meest memorabele concert

Het concert om niet te vergeten in 2020 met het KCO. Met het Concert om niet te vergeten vragen verschillende organisaties aandacht voor de ziekte van Alzheimer.

De StudentenOrkestCast

Het VU-Orkest heeft ook een eigen Podcast! Ze willen graag delen met het publiek hoe en wat er eigenlijk gebeurt achter de schermen en wat de leden allemaal meemaken in het orkest. De podcast is hier te beluisteren.

Concertdata

4 juli - Concert o.l.v Arjan Tien in de Oude markthal in Bratislava
5 juli
- Concert o.l.v. Arjan Tien op het Rathausplatz Filmfestival in Wenen
7 juli
- Concert o.l.v Arjan Tien in Kasteel Spilberk in Brno
11 juli
- Concert o.l.v Arjan Tien in de Dominicuskerk in Amsterdam

De concerten in het buitenland (4, 5, 7 juli) zijn allemaal gratis toegang! Dus mensen die op vakantie zijn in de buurt kunnen daar gratis komen luisteren naar de prachtige stukken die ook op 11 juli in de Dominicuskerk gespeeld zullen worden.

Ga voor meer informatie naar de website van het VU-Orkest.

Lid worden?

Wil je graag op hoog niveau spelen in het leukste studentenorkest, mee op tournee naar het buitenland en concerten geven in de mooiste zalen in binnen én buitenland? Ben jij vrij op de woensdagavonden en kan jij mee komen repeteren op de Vrije Universiteit Amsterdam? Word dan lid van het VU-Orkest! Ga voor meer informatie naar de website.

📯 Breng nu je stem uit in de verkiezing voor Het Leukste Studentenorkest van Nederland!

Stem direct

Ster advertentie
Ster advertentie