De Klassieken
AVROTROS

Nijmeegs Studentenorkest

foto: AVROTROS/ Nijmeegs Studentenorkestfoto: Nijmeegs Studentenorkest
  1. Klassiekchevron right
  2. Nijmeegs Studentenorkest

Het Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum is een symfonieorkest dat voornamelijk bestaat uit studenten, oud-studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit en de HAN. Dankzij het enthousiasme van de leden en hun dirigent Pim Cuijpers kan een grote diversiteit aan werken gespeeld worden. Naast de repetities organiseren ze ook andere activiteiten. Zo hebben verschillende leden kamermuziekensembles opgericht, wordt er regelmatig bij elkaar gegeten en worden repetitieavonden in de kroeg afgesloten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Orkesttraditie

In het orkest worden stickers uitgedeeld aan violisten die die week hun partij (wel) hebben geoefend.

Motto

‘n triootje niet genoeg? Kom bij het CMC!

Leukste orkest-anekdote

De leukste orkest-anekdote van het Nijmeegs Studentenorkest is een onvergetelijk concert op hun tournee in Wenen. Na wekenlang hard gerepeteerd en gestudeerd te hebben om tijdens hun concerten de Oostenrijkers eens even te laten zien wat het CMC allemaal wel niet kan, bleek de lokale bevolking toch niet compleet overdonderd door hun komst. Er zaten welgeteld 3 mensen in de grote concertzaal, waarvan 2 ouders van leden.

Meest exotische orkestlocatie

Dat is hun optreden in de Gelredome met de enige echte Snollebollekes! Voor een
uitverkocht Gelredome met meer dan 30.000 bezoekers walsjes spelen met Rob Kemps als (niet altijd perfect functionerende) dirigent. En dit alles ook nog eens geopend door hun eigen concertmeester Lisa van Dongen als solist midden in de kolkende mensenmassa.

Meest memorabele concert

Het meest memorabele concert is hun afgelopen lustrumconcert, waar ze de integrale Notenkraker van Tchaikovsky speelden in een uitverkocht Concertgebouw de Vereeniging. Toen aan het slot van de eerste akte de Sneeuwvlokjeswals klonk, begeleid door een mierzoet kinderkoor, was zowel orkest als publiek beland in ultieme winterse sferen.

chevron right
chevron right
foto: Nijmeegs Studentenorkest

Concertdata

6 juni - Juniconcert Geertekerk Utrecht
8 juni
- Juniconcert Boskapel Nijmegen

Ga voor meer informatie naar de website van het Nijmeegs Studentenorkest.

Lid worden?

Ben jij muzikaal én student?! Dan ben je bij het Nijmeegs Studentenorkest helemaal aan het goede adres! Hun repetities vinden plaats op donderdagavond van 19.30 tot 22.30 uur in Wijkcentrum Burghardt te Nijmegen. Je hoeft geen student te zijn om lid te kunnen worden, maar uiteraard hebben studenten wel voorrang. Elk half jaar (in september en januari) houden ze open repetities waar je vrijblijvend kunt meespelen. Ga voor meer informatie naar hun website.

📯 Breng nu je stem uit in de verkiezing voor Het Leukste Studentenorkest van Nederland!

Stem direct

Ster advertentie
Ster advertentie