De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Fughetta: Daß Jesulein soll doch mein Trost, BWV 702

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Fughetta: Daß Jesulein soll doch mein Trost, BWV 702

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Bart Jacobs in de Sint-Bavokerk in Haarlem.

De term ‘fughetta’ charmeert, maar blijft wat vaag. Bedoelen we een korte fuga, een simpele fuga, misschien wel een quasi-fuga? Bij Bach kan het immers allemaal! In deze fughetta klinkt een ultracompacte verwerking van de eerste twee koraalverzen van het lied Daß Jesulein soll doch mein Trost.

Lees meer over BWV 702 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe opname.

Ster advertentie
Ster advertentie