De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Vergiss mein nicht, BWV 505

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Vergiss mein nicht, BWV 505

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Charles Daniels, Mieneke van der Velden en Fred Jacobs in het Huis Bartolotti in Amsterdam.

Het lied Vergiss mein nicht gaat in het gezangboek van Schemelli vergezeld door de opmerking ‘di S. Bach D. M. Lips’. Dat laatste staat voor director musices Lipsiensis (muziekdirecteur of muzikaal leider van de stad Leipzig). Eindelijk bewijs dus, of toch een sterke hint, dat Bach inderdaad nieuwe muziek leverde voor Schemmeli’s Gesangbuch!

Lees meer over BWV 505 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie