De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Adagio in G groot, BWV 968

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Adagio in G groot, BWV 968

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Ketil Haugsand in zijn huis in Keulen.

Dit Adagio in G groot is een bewerking van het eerste deel van Bachs Derde vioolsonate. Het is overgeleverd in een kopie van Bachs schoonzoon Johann Christoph Altnickol. Helaas kwam hij (of Bach) niet verder dan het eerste deel van de sonate, want het resultaat doet zeker naar meer verlangen. Overigens heeft Gustav Leonhardt wel de overige delen van de vioolsonate voor klavecimbel getranscribeerd. Dit stuk is de absolute favoriet van de Noorse klavecinist Ketil Haugsand.

Lees meer over BWV 968 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie