De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: ‘Brandenburgs’ concert nr.5, BWV 1050

foto: Kim Krijnen / Pixabay
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: ‘Brandenburgs’ concert nr.5, BWV 1050


De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato in het Rijksmuseum Amsterdam.

Voor deze opname was de Bachvereniging te gast in de Eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam. Het museum nodigde het orkest uit om met Bachs bijzondere Vijfde ‘Brandenburgs’ concert – waarin het klavecimbel zich ontpopt van een begeleidingsinstrument tot een solist – te vieren dat het museum een bijzonder klavecimbel in bruikleen kreeg. Dit instrument, een origineel klavecimbel uit 1640, gebouwd door Johannes Ruckers, werd voor deze opname bespeeld door klavecinist Richard Egarr.

Lees meer over BWV 1050 op de site van All of Bach. Daar vind je ook het archief met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.


All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie