De Klassieken
AVROTROS

Utrechts Studenten Koor en Orkest

foto: AVROTROS/USKOfoto: USKO
  1. Klassiekchevron right
  2. Utrechts Studenten Koor en Orkest

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest is het grootste koor en orkest voor studenten in Nederland. Bij het USKO vind je naast een grote groep van studenten aan de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht ook een mix van ervaren en onervaren zangers, strijkers, blazers en slagwerkers. Voor sommigen draait het helemaal om de klassieke muziek, anderen halen hun plezier vooral uit baravonden, barbecues en andere gezelligheid. Samen zetten deze studenten goedbezochte en indrukwekkende concerten neer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Orkesttradities

Iedere week na de repetitie wordt, als iedereen uit de bar moet gaan, het lied 'les lacs du connemara' gedraaid. Iedereen gaat hier dan samen in een cirkel staan en hossen op de muziek. Hierna wordt dan altijd de laatsten-in-de-barselfie gemaakt, met alle mensen die het hebben volgehouden tot het eind. Dit is al jaren het vaste slot van een baravond.

Mascotte

Hun mascotte is Basje de Beer.

foto: USKO

Leukste orkest-anekdote

Toen het hele orkest in 2021 vanwege de coronapandemie in de parkeergarage van de IKEA moest repeteren. Dat was toen de enige geschikte optie die ook nog overdekt was.

Meest memorabele concert

Een tourneeconcert in Krakau waar het 4 graden was in de kerk, waardoor er een hobo is
kapotgescheurd. Daarnaast vielen vele koorleden in slaap door de kou en de vermoeidheid.

Concertdata

17 juni - Zomerprogramma TivoliVredenburg Utrecht
1 juli - Zomerprogramma Keulen

Ga voor meer informatie naar de website van het USKO.

Lid worden?

Studeer je in Utrecht? Houd je van klassieke muziek en gezelligheid? Speel je een instrument, zing je of wil je zingen gewoon eens uitproberen? Kom dan bij het USKO! Elk najaar gaat het USKO op Bachkamp waar in één week de Matthäus-Passion, Johannes-Passion of de Hohe Messe van J.S. Bach wordt ingestudeerd. Theater op een bonte avond, thema-activiteiten, voetbalwedstrijden, ‘beertjes naaien’ en legendarische baravonden horen ook bij de kampervaring. Ga voor meer informatie naar de website.

📯 Breng nu je stem uit in de verkiezing voor Het Leukste Studentenorkest van Nederland!

Stem direct

Ster advertentie
Ster advertentie