De Klassieken
AVROTROS

Pianoduo Beth & Flo presenteert 'Kaleidoscope'

  1. Klassiekchevron right
  2. Pianoduo Beth & Flo presenteert 'Kaleidoscope'

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. Het duo valt op door hun frisse energie, eensgezind samenspel en door de verrassende vorm van concerteren die zij de afgelopen jaren ontwikkelden. Zo ook in deze nieuwe single 'Kaleidoscope'. Vandaag te horen in De Klassieken!

Beth & Flo: "In maart 2020, tijdens de eerste lockdown, nam Oliver Davis contact met ons op. Of we zijn muziek eens wilden beluisteren, en of we interesse hadden om het te spelen. Het ging om een werk van drie delen en het klikte meteen met die muziek: het eerste deel krachtig en spannend, het derde deel humoristisch en ritmisch. En dan het betoverende tweede deel, dat we vandaag als single uitbrengen.
Via Skype hebben we de daaropvolgende maanden contact gehad met de componist. Het was een mooi project in een tijd dat we nauwelijks concerten konden geven. We hadden zin om Kaleidoscope op te nemen, in Londen, of samen met Oliver hier in Nederland. Uiteindelijk, door corona, hebben we het letterlijk 'op afstand' met hem opgenomen: hij in zijn eigen studio aan de overkant van de Noordzee, wij met een producer in een studio in Amsterdam met de componist op een laptopscherm via internet naast ons. Dit is het resultaat, waar we heel blij mee zijn."

Komende zomer, als het allemaal kan, gaan ze wél naar Londen, en dan nemen ze weer twee gloednieuwe werken van Oliver Davis op: voor twee vleugels en orkest en voor één piano en strijkkwartet, samen met The Royal Philharmonic Orchestra. Stay Tuned!

Ster advertentie
Ster advertentie